Soğuk Depo Sistemleri - Soğuk oda panelleri, soğuk hava deposu, soğuk odalar, soğuk depo kapıları

Soğuk depo sistemleri masas group tarafından soğuk odalar, soğuk hava depoları ve soğuk hava depo kapıları üretilmektedir.

Yaşam Hatları


yatay yaşam hatları istanbul

Kurulduğu 1991 yılından bu yana hem kamuda hem de özel sektörde iş yaptığı alanlarda müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kendini ispatlamış marka haline gelen firmamız danışmanlık, projelendirme, uygulama ve servis hizmetlerini en üst seviyede sunmaktadır. Masas olarak hedefimiz firmamızın; müşterileri tarafından çok kaliteli hizmet verebilen, istikrarlı, güvenilir ve dürüst bir kurum olarak tanınmasıdır. Çalıştığımız sektörlerde standartları korumanın, onlara ulaşmak kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Masas olarak temel ilkelerimiz müşteri tatminini ve sürekliliğini sağlamak, mevcut teknolojiyle yüksek kaliteyi yakalamak, ticari amaçlarımızı sosyal sorumlulukların önünde görmemektir. Ayrıca yüksek standartta kaliteli ürün kavramı bizim için altın kuraldır. Firmamızın vazgeçilmezi olarak kabul ettiğimiz kalite ilkelerimiz doğrultusunda vizyonumuz; tüm müşteri, tedarikçi ve çalışanlarımızdan oluşan paydaşlarımızın, ilk tavsiye edeceği firma olmaktır.

Uzman satış ve pazarlama kadrosunun yanı sıra, bayi ve çözüm ortaklarını sürekli eğitip geliştiren firmamız, Türkiye sınırlarını aşarak 5 ülkede satış ve satış sonrası hizmetlerini temsilcilikleri aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Mısır ve Ürdün’ de temsilcilikleri bulunan Masas, şu an 25 ‘ in üzerinde ülke ile dış ticaret yapmaktadır.

Endüstriyel Soğuk Depo Sistemleri ve Yatay Yaşam Hatları alanlarında hizmet vermekteyiz. Masas olarak, sektöründe öncü konusunda deneyimli çözüm ortakları ile son kullanıcının karşılanmamış ihtiyaçlarını karşılayarak fark yaratmayı arzulamaktayız.

Çalışma yapılan yer; gerek yer seviyesi altında gerekse üzerinde olsun, bir düşüşün gerçekleşmesi durumunda yaralanma riski varsa, bu yerlerde yapılan çalışmaya “yüksekte çalışma” denir. ( 6 Nisan 2005/Yüksekte Çalışma Yönetmeliği/İngiltere)

Ülkeden ülkeye farklılık gösteren yüksekte çalışma alt sınırı Avrupa’ da 1.80 m., ABD’ de 1.20 m.’ dir.

Dünyada ve ülkemizde yüksekte çalışma esnasında meydana gelen iş kazalarında yüksekten düşme, bütün ölümcül vakalar içerisinde motorlu taşıt kazalarından sonra ikinci sırada yer almaktadır.

  • Bir seviyeden diğer seviyeye geçme
  • Boşluklar, şaftlar ve korumasız delikler
  • Çalışma platformlarının uygunsuz taşıma gücü
  • Kaygan yüzey
  • Uygunsuz ayakkabı
  • Yumuşak zemin
  • Kötü hava şartları
  • Araçların çarpması

1.saniye sonunda yaklaşık 5 metre, 2. saniye sonunda yaklaşık 20 metre mesafe alınmaktadır. Bu mesafeler sonrası 1. saniye sonunda 35 km/saat ve 2. saniye sonunda 70 km/saat hıza ulaşılmaktadır.

yatay yaşam hattı

Yüksekte çalışacak personelin düşme ihtimalinin bulunduğu tüm alanlarda kurulabilen ve yaşam hattı üzerinde, hatta bağlı şekilde çalışan personelin olası bir düşme sırasında, zarar görmeden kurtulmasını sağlayan sisteme “yatay yaşam hattı” denir. Yatay yaşam hatları, her türlü durumda yüksekte çalışan personelin güvenliğini kesintisiz olarak sağlama amaçlı tasarlanmıştır. Ankrajlar ile çatıya sabitlenen yatay yaşam hattı; üzerindeki şok emicilerle, herhangi bir düşme sırasında kişi üzerinde oluşan ani darbe etkisini sönümleyerek olası bir yaralanmayı önler

Yarım yüzyılı aşkın süredir, çatı ve kaplama sektöründe lider bir isim olan QBM, yatay yaşam hattı pazarının büyümesiyle beraber, İngiltere’ de Soter’i geliştirdi. 1996’ dan beri SFS Intec bünyesinde faaliyetlerine devam eden QBM Soter, yeni ismi SFS Soter ile uluslararası pazarlara ulaşmaktadır.

Sertifikalı ekiplerin montajını yaptığı ve yine yetkili bayilerin yıllık bakım servisini verdiği; tamamı paslanmaz çelikten mamul yatay yaşam hatları, üretici firma SFS Soter’ in 25 yıl garantisi altındadır

Yatay yaşam hatları, doğru bir dizayn yapılmadığı sürece fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremez. Hattın doğru kurulabilmesi için, gereksinimlerin eksiksiz tespit edilmesi ve bu ihtiyaçlara göre uygun dizayn yapılması şarttır.

Yatay yaşam hattına ihtiyaç duyulabilecek uygulamalar:

  • Oluk temizleme ve bakımı
  • Havalandırma sistemlerine erişim
  • Çatı ışıklık temizliği
  • Fabrika ve makinaların bakım işleri
  • Solar ve fotovoltaik panel bakımı ve temizliği
  • Yeşil çatı bakımı

Yatay yaşam hattı tasarımına başlamadan önce kullanım ihtiyaçları iyi tespit edilmelidir. Genel olarak aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır:

  • Yatay yaşam hattı kullanım amacı nedir?
  • Sisteme nasıl erişilecek?
  • Çatı kaplama malzemesinin yapısı ve özellikleri nedir?
  • Yatay yaşam hattı üzerinde çalışacak kullanıcı sayısına karar verilmesi
  • Bina yüksekliğinin belirlenmesi
  • Çatı ışıklıklarının yerlerinin belirlenmesi
  • Işıklıklar kırılgan mı?

Yukarıdaki soruların cevapları yatay yaşam hattının dizaynı için SFS Soter’ in İngiltere teknik ofisi ile paylaşılır.

Dizayn ve kurulum BS 7883* yönergeleri doğrultusunda yapılmaktadır. Yaşam hattı kurulumu, ürünler ve kurulum hakkında gerekli eğitimi almış uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

*BS 7883; BS EN 795’e uyumlu ankrajların tasarımı, seçimi, kurulumu, kullanımı ve bakımı için ilgili yönergedir.

Çatı kaplama malzemesinin içinden geçerek aşıklara ankre edilen ve 30 yılı aşkın süredir kullanılan, sabit yatay yaşam hatlarından vazgeçilmektedir. Bu sabit ankrajlar yapı çeliğine 10 metre aralıklarla sabitlenir. Çatı kaplama malzemesinin uzun süreli termal hareketleri ile beraber, ankraj ayakları çevresindeki su izolasyonunda ciddi bozulmalar başlar.

Bu termal hareketlerin yarattığı sorunlar; çatı boyunca sabit, standart aralıklı ve çatı kaplamasına zarar veren ankrajların devrini sonlandırarak; yerine, daha esnek ve kullanıcı dostu sistemlere geçilmesini sağladı.

SFS Soter ankrajları, çeşitli çatı yüzeylerinin farklı kalınlıktaki üst katmanına özel perçin ile ankre edilmektedir. Bu da kullanıcıya, yatay yaşam hattı üzerinde fonksiyonellik ve ekstra güvenlik sağlamaktadır. Yatay yaşam hattı bileşenleri her çatıya özel olarak seçilmelidir. Doğru seçim yapılmamış yaşam hatları, çatı kaplamasına ve çalışana ciddi derecede zarar verebilecek test edilmemiş yük riskini barındırmaktadır.

yatay yaşam hatları
Ankraj
Ankraj Bağlantı Kolu
Başlangıç ve Gergi Aparatı
Çelik Halat
Çok Amaçlı Braket
Gergi Aparatı
Mesnet Braketi
Saryo
Köşe ve Dönüş Ankraj Seti
yaşam hatları istanbul

Ankraj; Yatay yaşam hattının başlangıcı, ara noktaları ve bitişinde kullanılır, içerisinde şok emici düşüş durdurucu düzenek vardır. Bu düzenek; bir düşüş esnasında sisteme ve çalışana gelen yükü sönümleyerek, kalıcı hasarların oluşmasına engel olur.

yaşam hattı istanbul
yatay yaşam hatları

Ankraj bağlantı kolu; Yatay yaşam hattı sisteminde ankraj plakaları bu kola perçinlenir. Bu kol ve/veya adaptörleri ile de sandviç panel ve kenet sistem çatılara sistemin bağlantısı yapılır

yaşam hattı

Başlangıç ve bitiş aparatı; Yatay yaşam hattının başlangıç ankrajı ile gergi aparatını birbirine bağlar.

otomatik kapı sistemleri
yatay yaşam hattı

Çelik halat; 7x7- 8 mm. ebadında paslanmaz çelik halat, yaşam hattının başlangıç ve bitiş ankrajları arasına gerilir.

yatay yaşam hatları
yatay yaşam hatları

Çok amaçlı braket; Yaşam hattı üzerinde, ayrılma ve yeniden bağlanma ihtiyacı olmaksızın hat kesişim noktalarında geçişi kolaylaştırır.

yaşam hatları istanbul
yaşam hattı

Gergi aparatı; Yatay yaşam hattında halat gerdirme sistemidir. Üzerindeki kırmızı renkteki pul sayesinde çelik halatın gerginliği ve kontrolü çok kolay ve doğru bir şekilde yapılmaktadır.

yatay yaşam hattı
yatay yaşam hattı

Mesnet braketi; yatay yaşam hattı üzerinde ara bağlantı ankrajındaki ek bağlantı noktasıdır. Bu braket sayesinde şaryo yaşam hattı üzerinde kesintisiz olarak hareket eder. Bir düşüş sırasında, düşüş yönünde dönerek halata binen kesme yüklerini en aza indirir.

yatay yaşam hatları
yatay yaşam hattı

Şaryo; Yatay yaşam hattı üzerindeki herhangi bir yere giriş ve çıkış imkanını sağlar. Yaşam hattı ve tüm bileşenlerin üzerinden takılmadan ilerleyerek sistemin kesintisiz olmasını sağlar.

yatay yaşam hatları
yatay yaşam hatları

Köşe ve dönüş ankraj seti; Köşe ve dönüş ankraj seti ile yatay yaşam hattı kesintisiz olarak 45º - 179º arasında döndürebilir.

yaşam hattı
yatay yaşam hattı

Detaylı testler sonucunda, dikiş vidalarının ince dış levhaları sıyırmaya eğilimli olduğu kanıtlanmıştır.Bir kısmı ise ihtiyaç duyulan çekme performansına yaklaşamamaktadır.

Bağlantı performansını etkileyen faktörler:

  • Matkap ucu geometrisi ve diş çapı
  • Hangi yüzey cinsine ve yüzey kalınlığına uygulanacağı
  • Nasıl uygulanacağı

Soter ankrajları 7.7 mm. çapında özel perçinler ( bulb- tite/ papatya tipi ) ile panelin üst sacına monte edilir. Bulb-tite perçinin çekme kuvveti vidaya göre 6 kat güçlü olduğu için, daha az sayıda perçinle bağlantı yapılır. Perçinin EPDM contası sayesinde su sızdırmazlılığı %100 sağlanır

yatay yaşam hattı

Sandviç panel çatı kaplamalarında Yatay Yaşam Hattı uygulaması



Muhtelif enlerdeki ve hadve sayısındaki her türlü kesitteki boyalı sac veya alüminyum sandviç panele yatay yaşam hattı uygulanabilir. Ankraj bağlantı kolu, hadve üstüne perçinlediği için mevcut su yalıtımını olumsuz olarak etkilemez.


Düz & Membran çatı kaplamalarında Yatay Yaşam Hattı uygulaması;



Yatay yaşam hattı; çelik konstrüksiyon üzeri membran çatılara, paslanmaz çelikten üretilmiş menteşeli bağlantı elemanları ile mekanik ankraj; beton üzeri membran sistem çatıya ise kimyasal ankraj ile bağlanmaktadır.


Yüksek hadveli ( kilit sistem ) kenet çatı kaplamalarında Yatay Yaşam Hattı uygulaması;



Yüksek hadveli kenet çatı sistemlerinde, kullanılan kelepçenin montajı kolay ve hızlıdır. Ankrajlarhadve üst kodunun altında konumlanarak, üst sacı delmeden etki eden çekme yükünü azaltır.


Yeşil çatılarda Yatay Yaşam Hattı Uygulaması;



Takılıp düşme riski olan ve hattın açık olduğuna emin olunması için farklı boylarda ankrajlar mevcuttur.


Klasik sistem kenet çatı kaplamalarında Yatay Yaşam Hattı uygulaması;



Kenet çatı kaplamalarında; hadve üstünden yapılan özel bağlantılar ile çatı üst metali delinmeden yatay yaşam hattı çatıya ankre edilir.

SFS Soter yatay yaşam hatları her türlü durumda, yüksekte çalışan personelin güvenliğini kesintisiz olarak sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Ürünlerimizin ve sistemlerimizin EN 795:2012 ve CEN/TS 16415:2013 standartlarına göre testleri yapılmıştır ve bu testlerden başarıyla geçerek ilgili sertifikaları almıştır. Ayrıca sistemin Magenta ACR[M]002:2009-(Part2) onayı vardır.

*Magenta (İngiltere Çatı Sistemleri Onay Komitesi)

life line
yatay yaşam hattı


Sosyal Medya